ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

26 Μαρτίου 2013

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ..!


Απ' τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της χθεσινής μέρας μου έμεινε αυτή η γνωστή φράση του Κολοκοτρώνη που άκουσα κι ακούω κάθε χρόνο απ' την πασίγνωστη ελληνική ταινία.Βγαίνει απ' το στόμα ενός απλού ηθοποιού, αλλ' όμως έχει τη δύναμη ν' ανατριχιάζει και να συγκινεί:"Έλληνες, Έλληνες… Πως κάνετε έτσι για δέκα παλιότουρκους..;"
Αυτές και μόνο οι λέξεις ήταν αρκετές να σταματήσουν το φόβο απέναντι στις ορδές του Δράμαλη και να τους εμψυχώσει να μη σταματήσουν να σκύβουν το κεφάλι.Κι επειδή η χώρα μας, αλλά κι ο ελληνισμός της Κύπρου διέρχεται πάλι τις ίδιες ορέξεις των κατακτητών, βλέπω πως αυτήν τη φορά όμως να λείπει ένας ανάλογος Κολοκοτρώνης.
Αυτός που θα τους ενώσει μπροστά στον κίνδυνο της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος, αυτός που θα πει το μεγάλο "ΟΧΙ" στις απειλές των νεοναζί κατακτητών του Σόιμπλε και της Μέρκελ, όπως το 'πε και παλιότερα ο Λεωνίδας με το περίφημο "Μολών λαβέ", αυτός που θα πάρει και τα σώβρακα ακόμα απ' τους ξένους κατακτητές που καλοβλέπουν τη χώρα μας σαν επαρχία ή προτεκτοράτο τους, αυτός που θα τους πει πως ο ελληνισμός θα τα καταφέρει όπως πάντα μόνος του και σας έχει γραμμένους στα να..να..να...Ποιος όμως έχει άντερα ή πιο καλά κώλο για να τα πει αυτά, αφού κι αυτόν τον έχει δώσει.Στα τέσσερα κάθονται τα μπαστάρδια μας.
Κι όταν ένας Κολοκοτρώνης λέει αυτά τα λόγια γι' αυτές τις ορδές του Δράμαλη, τότε τι θα έπρεπε να πει ένας σύγχρονος πολιτικός για λίγους τροϊκανούς.Λέξεις βγαλμένες την εποχή εκείνη που οι άντρες φορούσαν φουστάνια(φουστανέλες και χιτώνες), αλλά τιμούσαν το λόγο τους.Σήμερα που φοράνε παντελόνια δε είναι άξιοι ούτε αυτά να τιμήσουν.Μήπως όμως τελικά ήρθε η ώρα τους ν' αράξουν στη Συγγρού, να ξαναφορέσουν φουστάνια με δωδεκάποντες όμως γόβες οι λούγκρες, μήπως δούμε κι όλοι οι Έλληνες άσπρη μέρα;
Ρε ου να μου χαθείτε φασιστοπροδότες!Όσο και να θέλετε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά εσείς όμως να ξέρετε πως θα πεθάνετε σίγουρα και γρήγορα!Γιατί το μεγαλύτερο σφάλμα ενός προδότη είναι που ενώ όλοι γνωρίζουν το τέλος του, μόνο ο ίδιος τ' αγνοεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...