ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΤΙΚΟ, ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΒΑΤΟ, ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΙΦΝΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ, ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΑΠΟΔΟ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΝΑΡΧΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΑΚΡΑΙΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ... ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Αναγνώστες

03 Μαρτίου 2013

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ:ΕΝΑΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΣΑΤΥΡΙΚΟΣ!


Τον Τζίμη Πανούση προφανώς όλοι θα τον γνωρίζουμε.Από πιο μικρός τον παρακολουθούσα και τον άκουγα όταν ήταν ακόμα στο συγκρότημα εκείνης της εποχής στις "Μουσικές Ταξιαρχίες".Σήμερα πήρα την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' κι είχε μια συνέντευξή του την οποία κι αναδημοσιεύω.Δεν είναι απαραίτητο να ΄ναι κάποιος σύμφωνος μ΄ όσα διαβάζει κι ακούει(έτσι είμαι άλλωστε κι εγώ), αλλά είμαι της γνώμης πως πρέπει ν΄ ακούγονται όλες οι απόψεις, όποιες κι αν είναι.Δε συμφωνώ βέβαια σ΄ όλα αυτά που λέει ο αγαπητός μου Τζίμης, αλλά θα υπερασπίσω το δικαίωμά του να το λέει!Παρακάτω παραθέτω όλο το άρθρο της εφημερίδας με τη συνέντευξή του:

"Ο Τζίμης Πανούσης έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά η σάτιρά του έχει ενοχλήσει αρκετούς.Η αφίσα της παράστασης "Τρόικα Κλαμπ" με το αστέρι του Δαβίδ να μπλέκεται με τη σβάστικα, ενόχλησε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και τους Έλληνες Εβραίους φίλους του, όπως μας είπε.Αλλά η σάτιρα δεν έχει όρια.Σ΄ αυτήν τη συνέντευξη δεν επιστρατεύει το χιούμορ κι απαντά-ίσως για πρώτη φορά-με μεγάλη σοβαρότητα για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση.

Είμαστε με τα μυαλά στα κάγκελα;Κάγκελα παντού;
Τρόικα παντού.Οι Έλληνες έχουμε τα μυαλά μας στη θέση τους.Τα κάγκελα τα έχουν σκορπίσει οι δωσίλογοι κι οι υπεύθυνοι της κομματικής μαφίας.Κι όταν λέω κομματική μαφία, εννοώ όλα τα κόμματα και κυρίως την Αριστερά.Διότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, συμμετέχει εν γένει η αντιπολίτευση-κι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ-και φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της χώρας.Στηρίζουν απόλυτα κυβέρνηση δοσίλογων.

Άρα να υποθέσω ότι δε θεωρείτε πρόοδο τη διάσπαση του δικομματισμού και τη δημιουργία τρικομματικής κυβέρνησης…
Όχι, δεν είναι καθόλου πρόοδος.Οι Ιταλοί έχουν μια παράδοση, όπως είδαμε και τώρα που βγήκε στις εκλογές ένας συνάδελφος, ο Γκρίλο.Και παρ΄ όλο που ΄χει πάρει ένα τεράστιο ποσοστό, ο ίδιος δεν πρόκειται ούτε καν να συμμετέχει στο κοινοβούλιο.Θα πάει να πάρει μια γιαγιά από ένα βουνό και θα τη βάλει στη θέση του.Έτσι πρέπει να γίνει κι εδώ.Εμείς από αγανάκτηση ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή.Τέτοια ντροπή.Εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει να ήμασταν στη δραχμή και να μην είχαμε μπει καθόλου στο ευρώ.Από τη δεκαετία του ’80 κάνω έναν λυσσαλέο πόλεμο κι απ΄ τα τραγούδια μου ενάντια στην "ευρωπαϊκή εκκένωση πόθων των λαών".Η σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί ν΄ αποφασιστεί απ΄ αυτούς τους απατεώνες.Είναι μονόδρομος ν΄ απαλλαγούμε.

Με ποιον τρόπο να απαλλαγούμε δηλαδή;
Ο τρόπος θα ΄ναι βίαιος.Η βία είναι η μαμή της Ιστορίας-τα ΄χουν πει οι Boney M πριν από μένα κι άλλοι διάσημοι αριστεροί καλλιτέχνες…

Μετά την έκπληξη του Γκρίλο, συζητιέται τις τελευταίες μέρες ότι ο αντίστοιχος Γκρίλο στην Ελλάδα είστε εσείς, ο Λαζόπουλος και ο Χάρρυ Κλυνν.
Κατ΄ αρχάς τα τρία πρόσωπα που ανέφερες έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους.Αλλά δεν είναι θέμα προσώπου, είναι θέμα πολιτικής κίνησης απλών πολιτών.Δεν είναι καν θέμα παιδείας ή μόρφωσης.Η μόνη λύση να δούμε αλλαγή, είναι η άμεση απαλλαγή απ΄ αυτούς τους δοσίλογους.Επίσης είναι πολύ ύποπτο, γελοίο κι οξύμωρο-κι είναι βασικός κορμός του προγράμματος στο "Τρόικα Κλαμπ"-ότι δεν μπορεί να σ΄ ενοχλεί ξαφνικά η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας στο Μνημόνιο, τη στιγμή που εδώ και πολλούς αιώνες, από τότε που φτιάξαμε τον Παρθενώνα, είμαστε υπόδουλοι.Δε μπορεί να σ΄ αρέσει ο Παντελίδης και να μη σ΄ αρέσουν τα μνημόνια.

Εσείς θα κατεβαίνατε υποψήφιος σε μια κίνηση σαν του Γκρίλο;
Όχι, δεν θα το έκανα.Αλλά μια τέτοια κίνηση θα την υποστήριζα.

Ποιο είναι το "χρέος" του σατιρικού κωμικού κι ο ρόλος της Τέχνης στον καιρό της κρίσης;
Αυτό που εισπράττω εγώ απ΄ τον κόσμο, είναι ότι ΄μαι τυχερός με όλα αυτά που γίνονται γιατί θα ΄χω πολλά να πω.Αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο.Γιατί σε ξεπερνά τόσο πολύ σε υπερβολή η πραγματικότητα, που δυσκολεύεσαι να υπερβάλλεις περισσότερο για ν΄ αναδείξεις αυτήν τη γελοιότητα.Δηλαδή μπορεί να πεις μια τρομερή υπερβολή και την άλλη μέρα να βγει ένας υπουργός και να κάνει πράγματα δέκα φορές πιο σατιρικά απ΄ ό,τι κάνεις εσύ.

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι ρατσιστές, αλλά ήταν τρόπος αντίδρασης λέτε.Μήπως τους "αθωώνετε";
Όχι.Γιατί δεν υπάρχουν ψηφοφόροι της ΧΑ άνω των 40 ετών.Δηλαδή κι οι… Καμμένοι Έλληνες που πήραν ένα μεγάλο ποσοστό, είναι συγκυριακά φαινόμενα.Όταν θα φύγουν οι μετανάστες δε θα υπάρχουν Χρυσαυγίτες.Κατά τη γνώμη μου, έχουν φέρει κάτι καλό, όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά παγκόσμια.Εμπράκτως κατάργησαν τη θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου.

"Στον ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους, πώς θα φτιάξουν τη χώρα.Ο Σαμαράς χειρότερος απ΄ τον Τζέφρι.Το ΚΚΕ είναι μαυσωλείο, η ΔΗΜΑΡ συστημική Αριστερά, η νεολαία είναι πάνω απ΄ τα κινητά, θα χασομερήσει η επανάσταση, Καμμένοι Ελληνες…".Τι θέλετε να πείτε μ΄ όλα αυτά;
Ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ν΄ αλλάξει κάτι απ΄ αυτούς τους ανθρώπους.Πρέπει ν΄ αλλάξει συλλήβδην το σύστημα.Είναι σάπιο, βρώμικο κι είναι μόνο για να βγάζουν χρήματα κάποιοι άσχετοι, αγράμματοι κι ατάλαντοι.Αν δεν απαλλαγούμε απ΄ αυτούς, η χώρα είναι καταδικασμένη.Αλλαγή του πολιτικού συστήματος, να μη μπαίνει κάποιος στην πολιτική, στα κοινά για να βγάλει χρήματα.Να παίρνουν ένα βασικό μισθό.Η τετραετία από πού προήλθε;Έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία.Θα κάνουμε μόνοι μας ανάθεση έργου, θα εκλέγουμε στη γειτονιά μας πέντε ανθρώπους να μας φτιάξουν ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο κι όταν τελειώνουν να μας κάνουν απολογισμό και να φεύγουν.Η πολιτική ως επάγγελμα είναι γελοίο.

Αναρχία κατά κάποιον τρόπο;
Αυτό νομίζω είναι ένα είδος κάποιας αναρχίας αλλά ελεγχόμενης.Δεν πάει να πει ότι αν είμαστε αναρχικοί δεν έχουμε αρχές.Απλώς δεν έχουμε τις αρχές των δοσίλογων και των πουλημένων.Αρχές της Δημοκρατίας στην ουσία.Απλά πράγματα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ο πιο φανατικός υποστηρικτής του μνημονίου κι ο Τατσόπουλος λέει ν΄ απεμπλακούμε.Ποιος έχει δίκιο;
Δεν είναι ν΄ ασχολείσαι με τ΄ άτομα αυτά.Είναι άτομα μετρίου πνευματικού επιπέδου και δεν αξίζει τον κόπο.Δηλαδή δε συγκρίνουμε τον Τατσόπουλο με το Γεωργιάδη.Ο Γεωργιάδης είναι μακράν καλύτερος.Αλλά, κι ο άλλος έχει αρχίσει να Αδωνίζει.Αδωνίζεται.Έχουμε φτάσει στο σημείο ν΄ ασχολούμαστε με τον Άδωνι Γεωργιάδη που πουλάει βιβλία και λέει για κρυφά σχολειά, τη στιγμή που αν πας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας εκατοντάδες εκκλησίες γράφουν τις χρονολογίες απ΄ έξω κι έχουν χτιστεί όλες επί Τουρκοκρατίας.Κι ήταν απαγορευμένη η θρησκεία;

ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΩΝ
Πρέπει να καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται;
Είναι μεγάλη γελοιότητα.Κατ΄ αρχάς η βία σε άμυνα δεν καταδικάζεται.Αν έρθουν να μου σκοτώσουν το παιδί, δε θα καταδικάσω τη βία, θα του χώσω μία στο κεφάλι να τελειώσουμε.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα;
Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, πολλά έξοδα υπάρχουν.Να πληρώνουμε εμείς καθημερινά.Τουλάχιστον με τους Τούρκους, μας έβαζαν ένα 10% κεφαλικό φόρο και δε μας ενοχλούσαν.Τώρα, ζούμε καθημερινά μια τρομοκρατία, ότι αύριο θα έχουμε χαράτσια, τα νοσοκομεία κλείνουν, τα πανεπιστήμια κλείνουν.Δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Οι επώνυμες φυλακίσεις, όπως του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου;
Καλά.Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου.Έχουν βρει πέντε, τον Τσοχατζόπουλο κι έχουν κάνει συμφωνίες μ΄ αυτούς και σε λίγο θα ΄ναι έξω.Οι γκάνγκστερ έτσι δουλεύουν.Δηλαδή θα δώσουν κάποια στιγμή κι έναν δικό τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά.

Η μεγαλύτερη αντίφαση της εποχής ποια είναι;
Είναι ο ξεπεσμός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και περιμένουμε και τον Ολυμπιακό.

Από πού ενημερώνεστε;
Κυρίως απ΄ το Ίντερνετ.Γιατί σε μεγάλο ποσοστό ό,τι μεταδίδει είναι ψέματα και το ψέμα εμένα είναι το αγαπημένο μου χόμπι.Το διαχειρίζομαι και το δουλεύω.Μ΄ αρέσει πάρα πολύ αυτή η υπερβολή, αυτή η αρλούμπα, η συσσώρευση άχρηστων πληροφοριών χωρίς κανέναν λόγο."


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!:)))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψη και το σχολιασμό σας! Σχολιάστε ο,τι θέλετε με ευπρέπεια και διακριτικότητα, χωρίς να προσβάλλετε ή να θίγετε με οποιοδήποτε τρόπο άλλα πρόσωπα... δηλ. χωρίς βρισίδια και μπινελίκια βρε παιδιά και προ πάντων χωρίς greeklish... ε, τι την έχουμε αυτήν τη ριμάδα τη γλώσσα μας..! Κάπου εδώ μέσα σουλατσάρει και η αγάπη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...